HomeNieuwsveranderingen sociaal domein

veranderingen sociaal domein

Publicatiedatum: 13 jan. 2017

Nieuws van de wethouder

De achterliggende tijd ben ik veel met burgers in gesprek geweest. Ik wil van de mensen zelf  horen hoe ze de veranderingen in het sociaal domein ervaren. En met het sociaal domein denk ik vooral aan de WMO, de jeugdhulp en participatiewet. De grote veranderingen werden  doorgevoerd per 1 januari 2015, nu zo'n 2 jaar geleden. 
 
De veranderingen hebben met name betrekking op wat we zelf moeten doen. We hebben een nog grotere verantwoordelijkheid gekregen om voor onszelf en voor onze dierbaren te zorgen. Maar ook voor de mensen om ons heen, die ons misschien wat minder dierbaar zijn.... 
 
Als ik moet geloven wat er in de media geschreven wordt, dan gaat het niet goed met de inwoners van Nederland: de gezondheidszorg, de verzorging, individualisering, armoede, wachtlijsten....  Gaat het dan ook niet goed met de inwoners van Kapelle? Gelukkig gaat het (in het algemeen) goed met de inwoners, maar denk niet dat er in onze gemeente geen armoede is, geen eenzaamheid, geen zorgen... Het gaat onze gemeente niet voorbij!  


dankbaar


Ik ben dankbaar voor alle dingen die er in de gemeente vrijwillig gedaan worden. Wat de kerken, verenigingen en organisaties allemaal doen voor onze inwoners, dat is onvoorstelbaar en onbetaalbaar! Als gemeente kunnen we niet zonder al deze initiatieven en zien we nog veel mogelijkheden. Daarom zijn we de achterliggende maanden bezig geweest met een preventie-beleid. Allerhande zaken die ertoe bij kunnen dragen dat u gezonder, gelukkiger en zelfstandiger kunt leven, proberen we hiermee te ondersteunen. De komende maanden zult u hier vast meer over horen of lezen. 
 

benieuwd naar uw mening


Ik ben benieuwd naar wat u, als inwoner van de gemeente Kapelle, merkt van wijzigingen in het sociaal domein. Wilt u mij uw ervaringen vertellen? Of heeft u ideeën voor onze gemeente? Neem dan gerust contact met mij op, ik maak graag tijd vrij om hierover te praten. Ik ben telefonisch bereikbaar op 0113 333129 of per email: m.kleppe@kapelle.nl